Tilbage

Chokomousse m. pistacie/appelsin crokant

8 personer

Ingredienser

  • Opskriften til 8 personer
  • 8 stk. cylinder glas ca. 120 ml.
  • 40 stk. friske hindbær
  • Pistacie appelsin crokant
  • 130 g. sukker
  • 75 g. usaltede pistaciekerner
  • 1 stk. vasket appelsin revet skal saften bruges i moussen!
  • Chokomousse
  • 125 g. god mørk chokolade 64 procent
  • 100 g. pasteuriseret æggeblomme
  • 75 g. sukker
  • 1 1/4 dl. pasteuriseret æggehvide
  • 1 spsk. sukker
  • appelsinsaften fra den 1/2 appelsin ovenfor.
  • Pistacie / appelsin crokant:

Instruktioner

  1. Pistacie / appelsin crokant:
  2. Sukkeret smeltes til godt gylden karamel. Pistaciekernerne & appelsin-skallen kommes i & ristes med nogle sekunder. Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir.
  3. Afkøles helt & grofthakkes med en savtakket kniv. Fordel crokanten i bunden af de 8 cylinder glas.
  4. Choko mousse:
  5. Chokoladen finthakkes & smeltes forsigtigt over vandbad. Æggeblommer & sukker piskes til en tyk æggesnaps med en håndmikser.
  6. Æggehviderne & sukker piskes luftige & seje. Kom "snapsen" op i den smeltede, godt lune chokolade, pisk godt. Tilføj hurtigt appelsinsaften, pisk godt.
  7. Tilføj 1/3 del af de piskede hvider, pisk godt. Vend nu chokolade-delen op i de resterende piskede æggehvider & vend det forsigtigt sammen.
  8. Chokomoussen fordeles ovenpå crokanten i glassene & stilles i køleskab indtil de skal serveres, med friske hindbær.
Livsnyder og Bonderøv | CVR: 32478719 | Hovedgaden 10, 4652 Hårlev  | Tlf.: 31 60 13 38